Nyt on sitten Tinkan ja minun kisauran aloitus seitsemän kisan putkella hoidettu. Tavoitteeseen asti ei päästy, eli ollaan edelleen ykkösluokassa. ;) Tilillä on kuitenkin kaksi voittonollaa. Lisäksi pari rataa oli aika lähellä nollatulosta ja pari oli sitten jotain ihan muuta. Mutta ihan hyvä saldo aloitukseen joka tapauksessa.

Tässä ensin yleishuomiot helatorstain radoilta:

  • Ohjauslinjat oli pääosin siistit ja kaikki rimat pysyivätkin kauniisti kannattimissa! :)
  • Olin tyytyväinen meidän kontakteihin (keinua lukuunottamatta!). Ne oli täysin tämän hetkisen osaamisen mukaiset. Itsenäisyyttä pitää kuitenkin saada lisää. Treeniä, treeniä...
  • Keinun mokat otti päähän! Ensimmäisellä radalla en kertonut riittävän selvästi, että ollaan menossa keinulle ja toisella liioittelin aika rankasti. Vahvistettava keinun ja puomin erottamista, ettei erottelu perustuisi vain ohjaajan karjumiseen.

Sitten vielä muistilistat koiralle ja ohjaajalle jatkoa ajatellen:

  • Laura: Käsien ei tarvitse ohjatessa koskaan nousta hartialinjan yli. Älä jännitä niin paljon, että jalat on spagettia. Valssi on hyödytön ohjaus, jos sen aloittaa, kun koira on jo ilmassa.
  • Tinka: Pysy lähdössä! (ks. viimeinen rata)

2.6.2011 A-kisa, Agilityrata Tuija Kokkonen: HYL

Hauska rata, joka kaatui meillä keinulle. Koira luuli kai putken ja hypyn jälkeisellä suoralla linjalla tulevansa puomille, eikä saanut pysähdyttyä. Uusin esteen, mistä hyl. Tämän jälkeen rata oli sähläystä. Hirveää kädet taivaassa -ohjausta, kun yritin saada koiraa irtoamaan ilmeisesti jonnekin yläilmoihin putken sijaa. ;) Oma liikkuminen oli aivan hirveää muutenkin, kun jännitin tällä radalla kaikkein eniten. Hienoa radalla oli, että selviydyttiin pyödästä virheittä! Olin jo luovuttanut, kun näin pöydän radalla, mutta pari harjoitusta juuri ennen rataa auttoi. Pöytä oli kyllä erittäin armeliaassa paikassa... Monellakaan ei tullut virhettä. Keinua sen sijaan moni muukin luuli puomiksi ja hurjankin näköisiä lentokeinuja tuli tosi monta.


2.6.2011 B-kisa, Hyppyrata Heidi Viitaniemi: 0 vp, 1. sija

Helppo rata, mikä meni hienosti. Yksi kaarre valui pahasti myöhässä olleen valssin takia. Yhden hypyn jälkeen pidätin hengitystä, kun kuulin koiran kynsien osuneen rimaan. Rima pysyi kuitenkin kannattimissa ja päästiin nollalla maaliin. 

2.6.2011 C-kisa, Agilityrata Tuija Kokkonen: 5 vp, 4. sija

Tämäkin rata kaatui keinuun. Keinu oli samassa paikassa kuin edellisellä agilityradalla ja olin päättänyt tällä kertaa kertoa koiralle TODELLA selvästi, että ollaan menossa keinulle. No, se meni aika pahasti liioitteluksi ja koira hyppasi pois keinulta. :( Siitä vitonen ja keinu uusiksi. Otti päähän tosi paljon! Muuten olin kyllä rataan aika tyytyväinen. Ohjauslinjat meni hyvin keinulle asti. Olin jännittänyt paria kohtaa, missä olisi ollut paikat omille "tyyppivirheilleni", joiden seurauksena koira tiputtaa riman. Näistä kuitenkin selvittiin kunnialla.

Viikonloppuna Tinka on ollut "apurina" kanssamme maalaushommissa. :) Se on kyllä hauska koira, kun on joka paikassa mukana niin iloisena. Nyt pari seuraavaa päivää Tinka hengaa muuttopuuhien keskellä. Vilho oli myös viikonloppuna mukana maalauspuuhissa, kun vanhempani olivat auttamassa. En muista olenko blogissa kirjoittanutkaan, mutta Vilho siis asustaa nykyisin enimmäkseen vanhempieni luona, kun Tinkan ja Vilhon keskinäinen elely ei ole aina sujunut ihan sopuisissa merkeissä. Nyt viikonlopun ne oli kuitenkin aivan ylimpiä ystävyksiä! Tinka jopa pussaili Vilhon suupieliä minkä kerkesi ja Vilhon mielestä Tinkan pylly tuoksui ihanalle, vaikka juoksuista ei ole tietoakaan. :D