Treenikertojen suhteen meidän agilityn "Esteet kuntoon kesälomalla" -teema on lähtenyt hyvin liikkeelle, vaikka treenin laadun suhteen näin ei ole joka kerta ollut. Välillä tuntuu, että ei tällä kokemuksella ja näillä taidoilla voi onnistua tuollaisen koiran kanssa! Meidän suurin haaste on seuraava: tosi kuumana käyvä, usein kärsimätön ja vielä melko kokematon koira + hätäilevä, kärsimätön ja helposti keskittymiskyvytön ohjaaja = ei helppo yhtälö! Lohdullista tässä yhtälössä on se, että jälkimmäiseen minulla pitäisi kaiken järjen mukaan olla paljon vaikutusvaltaa ja siihen vaikuttamalla yhtälön lopputuloskin paranee... Näin kävi nimittäin eilisissä treeneissä! Olin ihan super-rauhallinen, mietin huolella kaikki treenit ja annoin koiran tehdä rauhassa itsenäistä työtä ja palkkasin hallitusti ja oikea-aikaisesti. Lopputuloksena meillä oli vain onnistuneita toistoja (lähes) kaikilla treenatuilla esteillä:

Puomi: Tinka teki ensin pari hyvää toistoa pelkällä alasmenolla ja sitten muutaman kerran koko puomin hienosti. Koko esteen suoritus voisi olla nopeampi, mutta olen nyt päättänyt, etten nosta liian nopeasti kierroksia tappiin, että pysyy aivot mukana. Tinka kuitenkin tulee suoraan oikeaan paikkaan eikä jää miettimään mitä siltä halutaan. Ja pysyy kontaktilla hyvin vapautukseen asti. Vaatii kumminkin vielä pysähtymisessä tukea ohjaajalta. Toivon vaan, että koko este ei kosahda sitten kun aletaan tehdä samalla draivilla kuin aksaa yleensä. Pitää vain muistaa olla johdonmukainen ja hyväksyä ainoastaan kriteerin mukaiset suoritukset. Palkkana oli namut ja vapautuksen jälkeen vielä pallo. Eli kyllä sillä jo vähän vauhtiakin alkaa olla mukana.

A: Tehtiin ensimmäistä kertaa. Ja Tinka teki ihan kuin olisi opetellut jo itsekseen tämän esteen! Se oli oikeasti ihan, että "joo ihan turhaan oot pantannut tätä, mä osaan tän jo". Tehtiin ensin pari kertaa alastuloa ja sitten kolmesti koko este. Ja suoritus oli heti samalla mallilla kuin puomikin on nyt. Toivottavasti kyse ei ollut aloittelija tuurista...

Kepit: Tämä on este, jonka Tinka suorittaa aina IHAN MAKSIMI-KIERROKSILLA. Ja se on alkanut olla haaste. Aluksi Tinkan meno näytti tosi lupaavalta, mutta nyt on tullut takapakkia paljon. Jos sähellän itse yhtään, niin mokia tulee kun koira käy niin punaisella. Yleensä virhe tulee niin, että Tinka tulee ali/läpi/yli vasemman puoleisen viimeisen välin ohjureista, riippumatta siitä miten ohjaaja on sijoittunut. Ja sen jälkeen alkaa aina sähläys ja tuskailu. Niinpä päätin, että palataan takaisin perusteisiin. Keppejä tehdään nyt helpotetusti seuraavalla tavalla: apuvälineitä riittävästi, ei liikkuvaa palkaa ettei kierrokset nouse liikaa, palkka aina viimeisen kepin oikealta puolelta, ettei koiralla ole kiusausta fuskata vasenta puolta, ohjaaja passiivinen, että koira saa keskittyä. Kun alkaa sujua paremmin, otan vaihtelevan ohjaajan liikkeen ja häiriön mukaan. Ja ohjureiden poistamisessa en nyt saa kiirehtiä. Eilen sainkin näillä eväillä pelkästään aivan loistavia toistoja neljä kappaletta, ja epäonnistuneita nolla! :D

Pöytä: Tehtiin ekaa kertaa muutaman kerran. Tämä on ainoa este missä toistot ei olleet ainoastaan onnistuneita. Tinka teki nimittäin läpi-juoksu-pöytiä enemmän kuin oikeanlaisia suorituksia... Pitää yrittää motivoida itseäni tämän esteen treenaamiseen, niin ehkä onnistuneiden toistojen määräkin kasvaa. Nyt lupaan virallisesti, että aina kun treenaan pöytää, keskityn myös siihen ja muistutan ensin mieleeni oikean suorituksen kriteerit ja edellytän koiralta niiden mukaista suoritusta.

Keinu: Meni kivasti, ei ihmeitä. Avustus on vielä vahvasti mukana, eli keinu pidetään paikallaan ja lasketaan hallitusti alas kun koira on päässä. Lisäksi keinun kolauttelua ollaan välillä harjoiteltu erikseen.

Kesäloman ohjelmistoon kuuluu myös rengas, jota ei eilen tehty. Pitää ottaa se mukaan seuraaviin treeneihin.