Käytiin tänään Purinalla monen viikon tauon jälkeen. Maiju ja Hippi oli kavereina. Ja voi ei, miten mahtava Tinka oli! :D Ihan mieletön draivi, ei voisi parempaa toivoa! Miinuspuolena sain vaan mustelmia ja verijälkiä puremista ja tärykalvovaurioita haukkumisesta... Mutta kyllä sen kestää kun on näin loistava koira!

Tehtiin keppejä, puomia ja takaaleikkauksia. Kepit on tosi lupaavat. T tykkää niistä hulluna, menee aivan täysiä ja tosi hyvällä tekniikalla. Verkkoja oli 2-4 välissä. Sivuttaisetäisyys ja sisäänmenon hakeminen on hyvällä mallilla. Huomiota pitää kiinnittää, että koira menee hyvin myös edellä ohjaajan jättäytyessä taakse.

Puomitreeni meni osittain hyvin ja osittain vähän huonommin. Alastulokontakti sujui hyvin. Sen sijaan T hyppäsi ylösmenon. :( Eli sen kanssa pitää olla tarkkana, että oppii juoksemaan kauniisti. En haluaisi ylösmenolla pysäyttää enkä hidastakaan sitä, mutta katsotaan mihin tässä päädytään. Kontaktin treenaamista lelupalkalla pitää myös miettiä uudelleen. Tinka-tohelo nimittäin kompastui omiin jalkoihinsa puomilla kun kävi niin kuumana! Ja otti siis "lento-puomin".... Ei onneksi sattunut. Mutta en nyt luota tuon koordinaatioon niin paljoa, että uskaltaisin nostaa kierroksia puomilla. Tietysti kontaktia voisi harjoitella lelupalkalla minipöytä-puomi-viritelmällä. Mutta ainakin kokonainen puomi kuljetaan vielä rauhallisemmassa mielentilassa.

Takaaleikkaustreeni meni hyvin. Tehtiin ihan perusharjoitusta taaksepäin ketjuttamalla. Takaaleikkaus tuntuu olevan Tinkalle kumminkin selkeästi sellainen juttu mikä pitää opettaa, vaikka se irtoaakin tosi hyvin. T tekee helposti ylimääräisen pyörähdyksen. Sama pätee poispäin-käännökseen. Eli nämä nyt vähän erityishuomiossa.

Tinkan kanssa treenaaminen on ihan huippuhauskaa! Se antaa aivan kaikkensa, menee koko ajan täysiä, hakee hyvin esteitä ja irtoaa niille! Mahtava treenikoira! Ja T osasi muuten olla ihan hyvän aikaa kentän laidalla hiljaakin käskyn alla...