Omista jumituksista ja lihaskivuista viis, koiraa on huollettava. Niinpä Tinka kävikin tänään fysioterapeutilla ja minä sen sijaan jatkan eloa hartiavaivojen kanssa. Tinka oli fyssarin mielestä (edelleen) tosi hyvässä lihaskunnossa ja myös rasvaa oli kuulemma sopivasti. Siis 11,7 kg kompaktia vesikoiraa sopivassa suhteessa. Eli ei tuo ehkä mikään liian laiha ole, sopivan sporttinen vain. Pientä jumia oli taas lantion oikealla puolella, samoin kuin viime kerrallakin. Myös reisien takaosat oli vähän kireät. Muuten kaikki ok. Ja pikkuvaivat saatiin hoidettua hyvin. Hyväähän nämä ihan peruskäynnit agilitykoiralle tekee, ja samalla saa mielenrauhaa itselle, kun kuulee jonkun "osaavamman" sanovan koiran voivan hyvin. :) Fyssarin mielestä meille hyvä käyntitahti voisi olla muutaman kerran vuodessa jos koira ei näytä mitenkään erityisemmin oireilevan. En tiedä tuleeko sitä aina niin ahkerasti käytyä, mutta tässä alkutaipaleella on kyllä ainakin kiva seurata, miten koiran lihaksisto ja kunto kehittyy. Jatkossa sitten katsellaan tilanteen ja tarpeen mukaan.

Agilityn kanssa ollaan oltu nyt ihan superahkeria. Viime viikkoina oon käynyt Purilla melkein joka päivä, ja kyllä ne esteet edistyykin. Ei me nyt vielä ihan lähellä kisakuntoa olla, mutta ainakin edistystä tapahtuu. Tässä tilannetta kesän teemaesteiltä:

  • Puomi: On parhaalla mallilla. Tinka tietää hyvin mitä siltä halutaan ja pääsääntöisesti tarjoaakin juuri haluttua toimintamallia!  Toimii perustasolla ihan kivasti ratapätkillä ja muutaman esteen kanssa. Lelupalkka on tuonut myös vauhtia suoritukseen. Tosin kyllä se tästä saa vielä lisääkin nopeutua. Treenattava enemmän erilaisia lähestymis- ja poistumiskulmia, putki/kontakti -yhdistelmää ja tietysti koko ajan enemmän ja enemmän ohjaajasta riippumatonta suoritusta. Ja tietenkin entistä enemmän radan osana, että homma toimii myös kun mittari on punaisella.
  • A: On vielä aika vaiheessa. Tinka kyllä tuntuu tietävän mikä on toivottu suoritustapa, mutta ei uskalla tulla vielä jyrkkää pintaa kovin lujaa alas, koska ei saa silloin vauhtia pysähtymään oikeaan paikkaan. Uskon kumminkin, että tämä etenee ihan hyvin, koska Tinka tosiaan näyttäisi tietävän hyvin mihin pitää tulla eikä siis arvo pysähtymiskohdan kanssa. Lelupalkalla ja toistoilla varmaan nopeutuu. Ja kun perussuoritus on hyvällä mallilla, niin sitten vaan samalla tavalla vaikeutetaan treenia kuin puominkin kanssa.
  • Kepit: On ihan tuuliviiri! Joskus menee tosi hyvin, joskus menee taas takapakkia. Tarvittavien verkkojen määrä vaihtelee. Viimeisin treeni on ollut tosi hyvä (verkot kiinni vain viimeisessä kepissä molemmilla puolilla), mutta se taas ei välttämättä kerro mitään siitä miten seuraava sujuu. Mutta maltilla yritän edetä, aina alkuun helppo treeni ja sitten vaikeutan asteittain. Itsenäisesti ja hyvällä tekniikalla se kepit kuitenkin suorittaa. Virheistä se vaan ei opi yhtään, kun ei ikinä mokatessaan edes tunnu tajuavan tehneensä jotain väärin.
  • Keinu: Myös vähän tuuliviiri, välillä tosi hyvä, välillä vähän vähemmän. Luulen, että keinu valmistuu kyllä ennen keppejä. Alan ottaa nyt enemmän kolisteluleikkiä niin, että koiran tulee hypätä suoraan haluttuun paikkaan ja keinua laitetaan asteittain korkeammalle. Tinka tykkääkin tästä leikistä ihan hulluna. Samaan aikaan vahvistetaan myös oikeaa paikkaa juoksemalla koko keinua.
  • Rengas: Vaiheessa. Tulee enemmän läpi oikein kuin väärin, mutta kuitenkin liikaa myös väärin. Oikeat suoritukset vaatii vielä tukea, kuten renkaan "merkkausta" tai lelun heittämistä läpi. Mutta eiköhän se parane kun vaan vahvistellaan. Jos yrittää vielä usein tulla vääristä väleistä niin sitten tulee elmukelmut mukaan treeneihin.
  • Pöytä: No, on sitä pari kertaa tehty. Ja on koiralla joku haju, mikä jutun juoni on. Mutta jos meidän kisauran alkuvaiheissa pöytä jossain on, niin siinä ei kyllä varmaankaan tulla näkemään kaunista ohjausta eikä hiljaista äänenkäyttöä ohjaajalta... Eikä todennäköisesti puhdasta suoritusta koiralta. :( Enkä tule väittämään, että "kyllä se treeneissä osaa"!

Yksi mun kaveri on muuten käynyt ottamassa Tinkasta agilitykuvia. Niitä luvassa myös tänne heti kun saan kuvat itselleni.