• Tinkalle jälleen EH koiranäyttelyssä
  • Tinkan uusi ilme
  • Tokokaan ei suju toivotulla tavalla
  • Kaupunkilaiskoiran appro viimein suoritettu
  • Tinkan elämässä kummittelee

TINKALLE JÄLLEEN EH KOIRANÄYTTELYSTÄ

Tinka oli viikonloppuna Tallinnassa Voittaja -näyttelyssä Kasvis-Petran kanssa. Mukanaan missi toi taas tutut kaksi kirjainta: E ja H. Ei taida siis olla Tinkasta näyttelytähdeksi ainakaan toistaiseksi. En ymmärrä miksi se ei kelpaa tuomareille. :( Onneksi se on kumminkin minun silmään maailman kaunein!

6.6.2010 Tallinnan Voittaja 2010, tuomari Tino Pehar, Croatia

15 months, correct ---en saa selvää----bones, correct earset, could have better topline, little bit low tailset, g. angulation front, movement, elbows could be better placed.

JUN EH, JUK2

TINKAN UUSI ILME

Tallinnan reissulta Tinka suuntasi Maijun koirahotelliin hoitoon pariksi päiväksi. Voin suositella tätä koirahoitolaa lämpimästi, sillä siellä on myös erinomaiset kampaaja-palvelut. Tässä Tinkan uusi nahka-look:

Hieman vaalea ja hoikka tapaus paljastui karvan alta. Pitäisi ehkä syöttää Tinkalle jotain vähän tuhdimpaa ruokaa, kun se liikkuu kumminkin niin paljon.

TOKOKAAN EI SUJU TOIVOTULLA TAVALLA

Eilen oli taas Riitta Jantunen-Korrin tokotunti. Ja Tinka oli ihan muissa maailmoissa! Uusi turkki oli kenties outo tai sitten tuulen suunta oli väärä tms., mutta joka tapauksessa ei meidän tekemisestä tullut oikein mitään. Välillä Tinka haisteli ja söi jäniksen papanoita, välillä raivosi lelujen perään, välillä ei kerta kaikkiaan pystynyt istumaan uudella karvattomalla pepulla ja välillä haahuili muuten vaan omissa maailmoissaan. Tämä on on nyt ensimmäinen kerta kun Tinkan kanssa takkuaa yhdessä tekeminen. Ja itsekin olin ihan monttu auki, että mitä pitäisi tehdä. No vähän jotain yritettiin sählätä, mutta ei ollut meidän päivä. Toivotaan, että huomenna sujuisi taas paremmin.

Tässä meidän treenien totaalisesta surkeudesta huolimatta muutama huomio:

  • Kaikki takapuolen maahan laittamista edellyttävä liikeet oli ihan toivottomia. Ainoastaan superhyvän lelupalkan eteen Tinka pystyi pari kertaa laittamaan paljaan takamuksensa ällöttävän tuntuista hiekkaa tai ruohoa vasten! Note-to-self: Jos aiot mennä joskus toko-kokeeseen, älä ajele koiran turkkia juuri ennen koetta!
  • Jos koira menee lelupalkan kanssa "raivoamis-tilaan" ota samat keinot käyttöön kuin aksan lähtörutiineista: asettele koira rauhallisesti paikoilleen ja aloitetaan liike vasta kun koiralla aivot mukana.
  • Nouto: Tehtiin ekaa kertaa ja tämä oli ainoa juttu mikä meni hyvin! Heitettiin kapula, päästettiin koira perään ja kun kapula on suussa kutsuttiin luokse ja palkattiin lelulla taaksepäin. Tinka toimi juuri niin kuin piti! Ja sai jopa kehuja. Kapulan luovutus opetetaan sitten erikseen. Ensin suussa pitäminen ja sitten luovutus.
  • Tunnari: Tehtiin ekaa kertaa ja tämäkin meni ihan ok. Tinka käytti hyvin nenää, mutta sekotti tehtävän välillä sienien etsimiseen (eli ei ottanut kapulaa suuhun vaan yritti merkata sitä maahan menemällä). Vinkiksi tuli leikkiä pikkuisen kapulan kanssa, että koira tajuaa, että tämän saa ottaa suuhun. Edetään niin, että piilotellaan kapulaa ensin yksinään ja sitten aletaan tuoda lähelle kapulakasaa ja vaikeutetaan asteittain.

KAUPUNKILAISKOIRAN APPRO VIIMEIN SUORITETTU

Tinka on viimeinkin saanut suoritettua hyväksytysti Kaupunkilaiskoiran-appron viimeisen osan "Näin kuljet rennosti rullaportaissa". Muut osiot, kuten "Kaverien hankkiminen metrossa", "Juoppojen kohtaaminen Kalliossa" ja "Hullut Päivät Stokkalla" Tinka otti haltuun jo pentuna, mutta tämä osio oli Tinkalle haastavin. Se pysyi pitkään tasolla "Näin kuljet rullaportaissa näyttäen kärsivältä", mutta viimein sinnikkyys palkittiin. Maiju lupaili meille kunniakirjaa, mutta eipä ole näkynyt...

TINKAN ELÄMÄSSÄ KUMMITTELEE

Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt Tinkan ajoittaista outoa ja epäloogista käytöstä. Se on nimittäin ollut nyt ehkä kuukauden "säpsympi" ja herkempi kuin yleensä, eli saattaa ihmetellä jotain pikkujuttuja ja käyttäytyä oudosti. Se on myös väistellyt ja perääntynyt joitain ihmisiä. Lähinnä tätä on tapahtunut koiratapahtumissa, mutta pari kertaa muulloinkin. Pääosin se on ihan oma reipas itsensä, mutta välillä iskee outoudet. Ehkä tämä on joku mörkökausi. Toivottavasti ainakin, koska jos kyseessä on joku pysyvämpi tila, niin sitten tuo pitää kyllä tutkia päästä varpaisiin, ettei vain ole kipeä mistään. Niin paljon tapahtuu kumminkin sitä, että koira on kipeä ja oireilee käytöksellä, mutta asia tulkitaan vain muutoksiksi luonteenpiirteissä ja todellinen syy jää pitkäksi aikaa selviämättä. Tinka on kumminkin ollut pennusta asti niin älyttömän ihmisrakas ja kaikkien kaveri, että kyllä minä olen tosi huolissani jos siinä tapahtuu joku muutos. Suurimman osan ajasta se on kyllä kaikkien kaveri edelleen, mutta nämä mörköilyt on nyt kumminkin seurannassa.

TULEVISSA NUMEROISSA MM.:

  • Linnojen agilitykoulutus
  • Tinkan terveystutkimukset