Maijun innoittamana yritän löytää jotain positiivista tämän päiväisistä treeneistä, jotka meni ihan päin ******! Ihana kesäkauden ja uuden treeniryhmän aloitus siis.

Mikä onnistui?

  1. Tinka hyppäsi hyvin nyt kun rimoissa oli radalla (meillä 16 estettä) ekaa kertaa vähän korkeuttakin (30 cm) (tätä ennen rimoja oli nostettu vasta kerran hyppytekniikkatreenissä)
  2. Tinka pysyi lähdössä hyvin ja osasi keskittyä rauhassa
  3. Tinkalla oli mahtava meno ja vauhti
  4. Tinka irtosi putkiin todella hyvin
  5. Muistin palkata koiran joka kerta kun sähläsin jotain! (tosin palkka lenteli vähän minne sattuu, mutta lenteli kumminkin!)

Jes, keksimpä viisi asiaa!!! :D Vähän painottui koiraan, mutta sain sentään yhden hyvän asian itsellenikin.

Tässä muutama vinkki itselle jatkoa varten:

  • Ohjaa rauhassa sitä koiraa, ei se ohjaus liialla kiirehtimisellä parane
  • Muista, että huono ohjaus ei muutu hyväksi, vaikka kuinka kiljuisit esteiden nimiä koiralle
  • Älä oleta, että kokemattomampi koirasi osaisi kaikkea mitä kokeneempi osaa - ainakin ne asiat olisi reilua ensin opettaa sille
  • Pilko kontaktisuoritus taas kerran itsellesi osiin: mieti mitä haluat koiran tekevän ja vahvista sitä
  • Muista, että treenit on sinun ja koiran yhteinen juttu ja keskity siellä koiraan ja yhdessä tekemiseen - niinhän se koirakin tekee!!!

Treeni oli oikeastaan aika simppeli ja olisi hyvin voinut muodostua tosi hauskaksi. Eli ei olisi oikeastaan pitänyt tulla tällaisia masennus-fiiliksiä siitä radasta. Ja sehän tässä eniten ärsyttääkin! Kiitokset kuitenkin uusille kivoille koutseille! :) Ehkä parempi mieli ensi kerralla.... Toivottavasti.